Ελλάς ελλήνων ανησυχούντων


Ελλάς ελλήνων ανησυχούντων
Δημοσιεύτηκε στήλη  'Εξ αφορμής" της ΑΥΓΗΣ 9-12-99

Σε κυνηγούς μαγισσών έχουν μετατραπεί οι διωκτικές αρχές εν όψει του 2000. Στα Βόρεια προάστια αναζητούν οπαδούς μυστήριων αιρέσεων και τους απελαύνουν προληπτικά μήπως αυτοκτονήσουν μαζικά. Καμιά εικοσαριά μάντρωσαν και τους ξαπέστειλαν να αυτοκτονήσουν στην πατρίδα τους.
 Εζήλωσαν την δόξα των ισραηλινών αρχών που δεν αρκέστηκαν στην απαγόρευση εισόδου, αλλά και βιαιοπράγησαν κατά των «ανησυχούντων χριστιανών», που αντί για αυτοκαταστροφικοί αποδείχθηκαν -τουλάχιστον από τα στοιχεία της πρεσβείας τους -φιλάνθρωποι ειδικά για τα άτομα με ειδικές ανάγκες. 
Δε φανταζόμαστε ποτέ ότι το ελληνικό κράτος διαθέτει τόση ευαισθησία για την προστασία της ανθρώπινης ζωής. Άδικα το κατηγορούσαμε για τους νεκρούς λαθρομετανάστες, και τις καρμανιόλες λεωφόρους. Έπρεπε να φθάσουμε στο 2000 για να το δούμε αυτό. Είχαμε συνηθίσει  καταγγέλλοντας το δράστη και την απειλή ν’ ακούμε την αστυνομία ν’ απαντά «Ας γίνει πρώτα ο φόνος! Πώς να δράσουμε προκαταβολικά; Είναι παράνομο. Κι έπειτα δεν έχουμε προσωπικό. Πού να πρωτοπρολάβουμε;» Ξέραμε ότι τηλεφωνούσαμε για ληστεία και η Άμεση Δράση ερχόταν πάντα μετά τα κανάλια.
 Με τη νέα χιλιετία φαίνεται ότι όλα αυτά θ’ αλλάξουν. Όλοι οι εγκληματίες θα συλλαμβάνονται προληπτικά.  Ειδικά αν είναι ξένοι που δεν καταλαμβάνουν χώρο στις φυλακές, έτσι που αναγκάζονται οι καημένοι να κάνουν τα στραβά μάτια στις μαζικές δραπετεύσεις. 
Καλά το σκέφθηκαν. Ειδικά όλο το 2000 θα πρέπει ν’ απαγορεύσουμε την είσοδο των τουριστών. Η χώρα διαθέτει φαράγγια και γκρεμνά που προσφέρονται για μαζικές αυτοκτονίες και μεις τα θέλουμε για ιδία χρήση. Μόνο έλληνες πρέπει νάχουν το δικαίωμα να πηδούν στο Σούνιο από τον ιερό βράχο του Αιγέα ή από την Ακρόπολη, όπως ο Μιμίκος και η Μαίρη. Αλίμονο αν παραχωρούσαμε τα κυριαρχικά αυτοκτονικά μας δικαιώματα στους ξένους. Η Ελλάδα που, ως γνωστόν, ποτέ δεν πεθαίνει, ανήκει στους αυτοκτονούντες έλληνες. Ειδικά  με τη νέα χιλιετία.

 Μαρία Αρβανίτη Σωτηροπούλου

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο γιος σου στο Ναυτικό

Ο Τηλέμαχος από τη Δίβρη δεν έφυγε ποτέ

Τα Λουβιάρικα της Σαντορίνης