Η Βουλή τιμά το Γρηγόρη Λαμπράκη

Η Βουλή τιμά το Γρηγόρη Λαμπράκη

Στις 18 Ιουνίου 2013 στις 7,30μμ  έγιναν στο Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων (Αμαλίας 14) τα εγκαίνια της έκθεσης για να τιμηθούν τα 50 χρόνια από τη Δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη. Η πρόταση για να τιμηθεί ο Γρηγόρης Λαμπράκης και ο βαριά τραυματισμένος τότε Γιώργης Τσαρουχάς
έγινε στη Βουλή από τον ΣΥΡΙΖΑ, έγινε αποδεκτή από τον τότε πρόεδρο Φιλιππο Πετσάλικο και υλοποιήθηκε  από τον σημερινό πρόεδρο  κο Ευάγγελο Μειμαράκη.

 Προηγήθηκε προ ημερησίας διατάξεως τιμητική εκδήλωση στην ολομέλεια της Βουλής.





Η πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση έγινε με την επιμέλεια Άννας Επενεκίδου, Χρήστου Χρηστίδη και Γιώργου Σταθακόπουλου.


Θα είναι ανοικτή  μέχρι το τέλος του 2013 και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Κυκλοφόρησε και αναμνηστικό βιβλίο με πολύτιμο υλικό από την έκθεση.

Μαρία Αρβανίτη Σωτηροπούλου

Σχόλια

  1. αναγκαίο έστω και αν πέρασαν έτη πολλά...


    έγινε στην έκθεση βλέπω... ωραία δουλιά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πραγματικά καθυστέρησαν, αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ. Η Εταιρεία μας είχε κάνει την πρώτη πρόταση 12-8-1998 επί προεδρίας Απ. Κακλαμάνη, αλλά μας απάντησε τότε ότι δεν είναι ώριμες οι συνθήκες και ότι θα υπήρχαν αντιδράσεις από το χώρο της Δεξιάς!!! Τώρα με τον γιο Λαμπράκη υποψήφιο στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ δε μπορούσαν να το αρνηθούν, αν και η ομιλία του κ Μειμαράκη επικέντρωνε στη βία κατά των βουλευτών (τα γιαούρτια κλπ που έπεσαν πρόσφατα).

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο γιος σου στο Ναυτικό

Ο Τηλέμαχος από τη Δίβρη δεν έφυγε ποτέ

Τα Λουβιάρικα της Σαντορίνης