Οι μαθητές του δημοτικού σχολείου Θήρας κατα των πυρηνικών

Οι μαθητές του δημοτικού σχολείου Θήρας κατά των πυρηνικών

Στις 4 Νοεμβρίου 2013 μετά από πρόταση της διευθύντριας κας Άννας Γαβαλά και με τη σύμφωνη γνώμη του σχολικού συμβούλου έγινε ενημερωτική ομιλία για τα πυρηνικά στα παιδιά της 5ης και 6ης Δημοτικού σχολείου Φηρών Θήρας ((Σαντορίνη)

http://mariasot.blogspot.gr/2013/11/blog-post_4.html

Η Σαντορίνη αποτελεί σήμερα ένα από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς του κόσμου και γιαυτό η πράξη των παιδιών είναι ιδιαίτερης αξίας και πιστεύουμε ότι θα αποτελέσει πρότυπο και για τα υπόλοιπα σχολεία της Ελλάδας.

Μετά την ομιλία τα παιδιά της 5ης Δημοτικού με την καθοδήγηση της δασκάλας τους κας Αικατερίνης Πρέκα και του δασκάλου Εικαστικών κου Μιλτιάδη Καραισκάκη έκαναν τις ακόλουθες χειροτεχνίες με το σκοπό να ευαισθητοποιήσουν τους αρμόδιους τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
Τα παιδιά δημιουργούν



Συγκεκριμένα κατασκεύασαν χάρτες της Σαντορίνης με πλοία γύρω, αερόστατα, περιστέρια της ειρήνης και πρωτότυπες κατασκευές με πλαστικά μπουκάλια που, στη θάλασσα της αδιαφορίας που μας περιβάλει μεταφέρουν το μήνυμα της ανάγκης για την πλήρη απαγόρευση των πυρηνικών και την
αποπυρηνικοποίηση του πλανήτη.









χάρτης της Σαντορίνης με αντιπυρηνικό μήνυμα


περιστέρια μεταφέρουν το μήνυμα της ειρήνης και της αποπυρηνικοποίησης στη Γης




Τα ονόματα των παιδιών που έκαναν αυτές τις υπέροχες κατασκευές είναι

Το υλικό έχει αποσταλεί στην Εταιρεία μας και θα αξιοποιηθεί και σε διάφορες άλλες εκδηλώσεις μας. χρησιμεύοντας σαν πρότυπο και για τα άλλα σχολεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό. 

Εκ μέρους στο ΔΣ και των μελών της "Πανελλήνιας Ιατρικής Εταιρείας κατά της Πυρηνικής και Βιοχημικής Απειλής" ευχαριστώ θερμά τα παιδιά και τους δασκάλους του Δημοτικού Σχολείου Θήρας για την αξιοθαύμαστη πρωτοβουλία τους.

Μαρία Αρβανίτη Σωτηροπούλου
Πρόεδρος της "Πανελλήνιας Ιατρικής Εταιρείας κατά της Πυρηνικής και Βιοχημικής Απειλής'
(κλάδος IPPNW) 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο γιος σου στο Ναυτικό

Ο Τηλέμαχος από τη Δίβρη δεν έφυγε ποτέ

Τα Λουβιάρικα της Σαντορίνης