Το πλοίο της Ειρήνης ξανά στον Πειραιά

13 Μαΐου υποδεχόμαστε στον Πειραιά 
το «Πλοίο της Ειρήνης»

Στις 12 Απριλίου ξεκίνησε από την Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας το παγκόσμιο ταξίδι του – διάρκειας 93 ημερών – το «Πλοίο της Ειρήνης», με αίτημα έναν κόσμο χωρίς πυρηνικά και χωρίς πολέμους.
Επιβαίνουν περίπου 1.400 άτομα πολλών εθνικών προελεύσεων και ανάμεσά τους δέκα «χιμπακούσα» (επιζώντες των πυρηνικών ολοκαυτωμάτων της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι).
Στη Μεσόγειο το «Πλοίο της Ειρήνης» εισέρχεται στις 8 Μαΐου 2015 μέσω της Διώρυγας του Σουέζ και στις 9 Μαΐου θα ελλιμενιστεί στη Λεμεσό της Κύπρου. Επόμενος προορισμός η Σαντορίνη (11 Μαΐου), από όπου το «Πλοίο της Ειρήνης» θα μεταβεί στο Κουσάντασι της Τουρκίας (12 Μαΐου).
Από το Κουσάντασι, το «ταξίδι της ειρήνης» συνεχίζεται προς τον Πειραιά (13 Μαΐου).
Κατά την άφιξη του «Πλοίου της Ειρήνης» στο πρώτο λιμάνι της χώρας μας ετοιμάζεται υποδοχή, με πρωτοβουλία του Παρατηρητηρίου Διεθνών Οργανισμών και Παγκοσμιοποίησης (ΠΑΔΟΠ), με την συνεργασία του ΟΛΠ και άλλων οργανισμών και φορέων του Πειραιά.
Η εκδήλωση υποδοχής θα πραγματοποιηθεί σε χώρο των διεθνών αφίξεων του ΟΛΠ, ώρα 11 π.μ.
Το παρόν παγκόσμιο ταξίδι του «Πλοίου της Ειρήνης» είναι αφιερωμένο στην 70η επέτειο της αντιφασιστικής νίκης στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και τη θλιβερή 70η επέτειο των ατομικών βομβαρδισμών της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι (6 και 9 Αυγούστου 1945).
Η Ομάδα των Ιαπώνων «Χιμπακούσα» έχει εκφράσει την επιθυμία να μεταφέρει το μήνυμά της στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και στην Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Συντονιστές της επίσκεψης του «Πλοίου της Ειρήνης»:

Μαρία Αρβανίτη-Σωτηροπούλου, Πάνος Τριγάζης

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο γιος σου στο Ναυτικό

Ο Τηλέμαχος από τη Δίβρη δεν έφυγε ποτέ

Τα Λουβιάρικα της Σαντορίνης