Βράβευση φοιτητών από το ΙΔΜΑ



Βράβευση φοιτητών από το ΙΔΜΑ

Στις 4-6-2015 έγινε και φέτος στο φιλόξενο χώρο της Βιβλιοθήκης του ΙΔΜΑ (Λυκαβηττού 1Γ) η απονομή βραβείων- υποτροφιών σε σπουδαστές από την Αθήνα και την Κύπρο από το Ίδρυμα Μαραγκοπούλου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα..
Τα Βραβεία συνίστανται στην δαπάνη για την παρακολούθηση θερινού Σεμιναρίου του Διεθνούς Ινστιτούτου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου στο Στρασβούργο, όπου λειτουργεί από το 1990 ειδική έδρα Μαραγκοπούλου.
Βραβεύτηκαν 3 φοιτήτριες και δόθηκαν έπαινοι σε άλλες 4 (όλες γυναίκες) για τις μελέτες τους στα φετινά εξαιρετικά σημαντικά θέματα
1) Οι εξελίξεις στο Κυπριακό από το 2014 με εισηγητή τον κ Αχιλλέα Αιμιλιανίδη πρόεδρο Νομικής Πανεπιστημίου Λευκωσίας
2) Η ευθανασία στη νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου με εισηγητή τον κ Χριστόφορο Αργυρόπουλο π πρόεδρο Ένωσης Ελλήνων ποινικολόγων
3) Το δημόσιο συμφέρον ως περιορισμός των δικαιωμάτων και τα όριά του στην εποχή της κρίσης με εισηγητή τον κ Γιώργο Σταυρόπουλο επ αντιπρόεδρο ΣτΕ
Συντόνιζε ο κ Σωτήρης Μουσούρης π αναπληρωτής γ γραμματέας ΟΗΕ, ενώ παρέστη και ο υπουργός Εσωτερικών και διοικητικής αποκέντρωσης κ Γιώργος Κατρούγκαλος.
Η εκδήλωση έκλεισε με μουσική από βιολί (Θ Λυκόπουλος) φλάουτο (Ι Σπηλιωτοπούλου) και βιόλα (Ι Στρατάκης) και ακολούθησε σε θερμή ατμόσφαιρα ποτό με μεζέ.
η κα Αλίκη Γιωτοπούλου Μαραγκοπούλου 

Η κα Αλίκη Γιωτοπούλου Μαραγκοπούλου δεν παύει να εμπνέει όλες τις γενιές των ελλήνων για ένα καλύτερο αύριο με την ουσιαστική της συμβολή στην εκπαίδευση και την ανάδειξη των σημαντικών για την πορεία των ανθρώπων. Η συμβολή της στην γυναικεία χειραφέτηση και την προστασία των παιδιών είναι ουσιαστική, όπως και η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κια του περιβάλλοντος, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και παγκόσμια. 

Μαρία Αρβανίτη Σωτηροπούλου




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο γιος σου στο Ναυτικό

Ο Τηλέμαχος από τη Δίβρη δεν έφυγε ποτέ

Τα Λουβιάρικα της Σαντορίνης