Μουσική εκδήλωση στη Δίβρη


Πολιτιστική εκδήλωση στη Δίβρη

Πραγματοποιήθηκε 20-8-2016 με μεγάλη επιτυχία η πολιτιστική εκδήλωση που διοργάνωσε το Πολιτιστικό Κέντρο στη Δίβρη Ηλείας.
Παρά την έντονη και παρατεταμένη βροχή που προηγήθηκε
μέχρι τις 5 μμ (δυο ώρες πριν την έναρξη) μας έβρεχε καταρρακτωδώς
και την ορεινή ψύχρα και υγρασία που ακολούθησε, ο κόσμος ήλθε ευχαρίστως και έμεινε μέχρι το τέλος.
Το πολυπληθές κοινό χειροκρότησε και ενθουσιασμένο σιγοτραγούδησε τραγούδια του Μεσοπολέμου με τους εξαιρετικούς καλλιτέχνες Δαυίδ Ναχμία (πιάνο) και Μπάμπη Βελισάριο (τενόρο)
ενώ μεγάλο ενδιαφέρον παρουσίασαν οι εισηγήσεις για τους ευεργέτες της Ηλείας και της Δίβρης του καθηγητή της Ιστορίας Νίκου Αναστασόπουλου και του προέδρου του Πολιτιστικού Κέντρου Σωτήρη Σωτηρόπουλου. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε χάρη στη γενναιόδωρη χορηγία και φροντίδα της κας Αγγελικής Μανιαδάκη γένος Αγγελοπούλου η οποία έχει καταγωγή από τη Δίβρη.
ο Νίκος Αναστασόπουλος στο βήμα










Κατά το έθιμο μετά την εκδήλωση προσφέρθηκε τουλουμοτύρι και μπομπότα τοπικά σπιτικά γλυκά (χαλβάς καρυδόπιτα, κουραμπιέδες) κρασί (χορηγία κτημάτων Μερκούρη), τσίπουρο και αναψυκτικά.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κος Κατσιφάρας, η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ κα Γεωργοπούλου Τσαφτάρη, η τέως βουλευτής ΝΔ κα Αυγερινοπούλου και ο δήμαρχος Αιγάλεω κος Μπίρμπας.

Μαρία Αρβανίτη Σωτηροπούλου

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο γιος σου στο Ναυτικό

Ο Τηλέμαχος από τη Δίβρη δεν έφυγε ποτέ

Τα Λουβιάρικα της Σαντορίνης